Woonhuis met parkachtige tuin in Doesburg

 nabij Zutphen, Arnhem en Doetinchem.

Burgemeester Nahuyssingel 2

Bieden vanaf  € 650.000,– k.k.

Verkocht 

Deze woning wordt aangeboden in collegiale verkoop met Thoma & Bennink Landerijenbureau ©foto’s: Thoma & Bennink)

Tuinliefhebbers opgelet: dit is een unieke woning in de binnenstad van Doesburg, met een door tuinarchitecte Mien Ruys ontworpen tuin, met maar liefst 80 soorten rozen!

G

Idyllisch wonen in een sfeervolle woning ‘hartje’ Doesburg

Goed verborgen in één van de bastions van de voormalige vestingwerken van de oude Hanzestad Doesburg, ligt één van de best bewaarde geheimen van Doesburg: een prachtige tuin van maar liefst 3350 m2, omringd door heggen, platanen, rode kastanjebomen en een 40 meter hoge Sequoia boom. De Engelse landschapstuin is door alle seizoenen heen een blikvanger.

foto’s Thoma & Bennink

De 40 meter hoge Sequoia (Mammoet) boom is een blikvanger in de tuin

Tuinarchitect Mien Ruys bedacht 80 soorten rozen

Overal kijk je uit op die prachtig aangelegde tuin

Fins logeerhuisje met veranda, een heerlijke plek voor logees

Zonnige woonkamer met hoge ramen

Veel authentieke details zijn bewaard gebleven

Gezellige eetkamer met lichtkoepel

’s Avonds bij de ondergaande zon een flesje wijn ontkurken…

OMSCHRIJVING

Woonhuis met parkachtige tuin in Doesburg, nabij Zutphen, Arnhem en Doetinchem.

Tuinliefhebbers opgelet: dit is een unieke woning in de binnenstad van Doesburg, met een door tuinarchitecte Mien Ruys ontworpen tuin, met maar liefst 80 soorten rozen! Goed verborgen in één van de bastions van de voormalige vestingwerken van de oude Hanzestad Doesburg, ligt één van de best bewaarde geheimen van Doesburg: een prachtige tuin van maar liefst 3350 m2, omringd door heggen, platanen, rode kastanjebomen en een 40 meter hoge Sequoia boom. De Engelse landschapstuin is door alle seizoenen heen een blikvanger. Met stinsenplanten die al vroeg in het voorjaar zorgen voor een tapijt van bloemen, vervolgens een kleur- en geurexplosie aan rozen en in het najaar een rijke oogst van o.a. appels en peren. Het woonhuis ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum van Doesburg. Kortom: een ideale plek om te gaan genieten van je oude dag of om je kinderen te zien opgroeien.

Idyllisch wonen in een sfeervolle woning ‘hartje’ Doesburg

Het woonhuis dateert uit 1927 en ademt de sfeer van weleer. Heel veel authentieke elementen zoals houten balken, luiken voor de ramen, massief houten vloeren, brede vensterbanken en houten deurknoppen zijn bewaard gebleven. De zonnige woonkamer met hoge ramen, met uitzicht op de toren van de grote kerk van Doesburg is licht en ruimtelijk. Door de wit gestucte muren, komt hier zowel een moderne als een klassieke inrichting uitstekend tot hun recht. En overal kijk je uit op die prachtig aangelegde diepe tuin. In de woonkamer is een sfeervolle stookplaats en een inloopkast met veel bergruimte. De grote hal biedt toegang tot de woonkamer en keuken en grote voorraad kelder.

Compacte keuken met bijkeuken, eetkamer en slaapkamer op de begane grond

Vanuit dit woonhuis loop je binnen 5 minuten naar de IJssel of de binnenstad met al haar winkels, terrasjes, restaurants en veel cultuur. Op de begane grond bevindt zich een grote woonkamer, een compacte keuken met afwasmachine , oven en 5 pits gasfornuis, een gezellige eetkamer met lichtkoepel, een bijkeuken die plek biedt aan een grote koel-vrieskast en een sfeervolle slaapkamer.

Een slaapkamer beneden, twee slaapkamers op de eerste verdieping

Via een houten trap bereikt u de bovenverdieping waar zich 2 slaapkamers bevinden en een badkamer met ligbad met douche, wastafel en toilet. De schuine wanden, planken vloeren en oude balken maken deze verdieping bijzonder sfeervol. En vanuit de slaapkamer heb je een prachtig uitzicht over de tuin met een Fins logeerhuisje met veranda. Een heerlijke plek voor logees of om ’s avonds bij de ondergaande zon een flesje wijn te ontkurken.

Gezellig familiehuis met een tuin om ‘u’ tegen te zeggen

Het huis beschikt over een eigen bron, grote schuur, kippenhok, kas, speelhuisje, een buitenterras met pizza oven en een tuin om letterlijk in te verdwalen.

Zoals de dichter Hellenius het verwoordt: “een tuin is meer dan er staat. De groei van vroeger. Groei die komen gaat. Wandelen in een tuin is dwalen in een ruim geheugen. Alles heeft herkomst. Verre plekken die herinnerd blijven. Banden met familie. Sommigen dood, maar hier onsterfelijk. Jaarringen. De tuin ben jij!”

 

KENMERKEN

 

BOUWJAAR: 1929

PERCEEL: 3.350 m2

OPPERVLAKTEN:

 • wonen: 139 m2
 • overige inpandige ruimte: 6 m2
 • externe bergruimte: 18 m2

BRUTO INHOUD WONING: 599 m3

INHOUD BIJGEBOUW: 59 m3

INDELING:

 • aantal kamers: 5
 • aantal slaapkamers: 3
 • aantal badkamers: 1
 • aantal woonlagen: 2 woonlagen en een kelder

ENERGIE:

 • energieklasse: voorlopig energie label G
 • verwarming & warm water: C.V. ketel
 • isolatie: dakisolatie, muurisolatie en gedeelteijk dubbel glas

 BIJZONDERHEDEN:

 • beschermd stads- of dorpsgezicht

KADASTER:

Eigendomssituatie: volle eigendom

Gemeente Doesburg B 1063, oppervlakte: 1.950 m2

Gemeente Doesburg B 75, oppervlakte 1.400 m2

uittreksel kadaster
 

Deze informatie is geheel vrijblijvend t.a.v. de juistheid van de informatie kan door de makelaar geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. 

locatie

burgemeester Nahuyssingel 2

plattegronden

Klik op plattegrond voor vergroting

BEGANE GROND

1E VERDIEPING

LOGEERHUIS/SCHUUR

KELDER

heeft u vragen of wilt u deze woning bezichtigen?

Belt u mij of stuur een e-mail

 

Deze woning wordt aangeboden in collegiale verkoop met Landerijenbureau Thoma & Bennink (©foto’s: Thoma Bennink)

logo van der chijs makelaardij

IJsselkade 7

7201 HB ZUTPHEN

06 - 154 525 98