WONEN OP NIVEAU.

 Op één van de mooiste locaties van Deventer: met panoramisch uitzicht op de IJssel en de uiterwaarden, met altijd wisselende luchten.  

‘exclusief dubbel penthouse’

met internationale allure: door de grootte, het hoge niveau van afwerking en de geweldige locatie met vrij uitzicht op de rivier.

 Groots en comfortabel wonen in een exclusief penthouse met maar liefst twee verdiepingen, voorzien van alle mogelijke luxe en comfort.

Pothoofd 104 Deventer

Verkocht

Vraagprijs € 1.600.000 k.k.

Architectuur van Jo Crepain op een fantastische locatie

Op deze plek stonden vroeger oude graansilo’s aan de rivier. Daar zijn in 2003 de appartementsgebouwen onder architectuur van Jo Crepain verrezen.

Een geweldig uitzicht op de rivier, de uiterwaarden, de nog werkende molen, met mooie wolkenluchten. En toch op loopafstand van de oude binnenstad van hanzestad Deventer met cultuur, winkels en restaurants.

De onder architectuur aangelegde tuin – met indrukwekkende blok- en zuilvormige beplanting –  leidt u naar het entreeportaal.

 Landmark van Deventer.

binnen.

een veilige haven

 De lift brengt u naar de 5e verdieping. De entree in het penthouse brengt u in een andere wereld: het voelt als binnenvaren in een veilige haven…

Fantastische lichtinval.

Wat direct opvalt is de lichtinval.

Door de grote raampartijen wordt het oog direct getrokken naar de rivier en het weidse uitzicht. 

Via de grote schuifdeuren bereikt u het zonnige terras dat is voorzien van elektrische zonwering.

Fantastische lichtinval.

Wat direct opvalt is de lichtinval.

Door de grote raampartijen wordt het oog direct getrokken naar de rivier en het weidse uitzicht. 

Via de grote schuifdeuren bereikt u het zonnige terras dat is voorzien van elektrische zonwering.

klik op foto voor vergroting

Het onbelemmerde uitzicht vanuit het penthouse is

fenomenaal.

klik op foto voor vergroting

living met grandeur.

De living is groots – de hoogte in combinatie met de vide en het schuine dak.

Op de gehele 5e verdieping ligt een doorlopende gietvloer met  vloerverwarming en koeling: altijd een constante temperatuur: behaaglijk warm in de herfst & winter, koel in de zomer.

Kunst komt hier geweldig tot zijn recht.

Op de gehele 5e verdieping ligt een doorlopende gietvloer. Op beide verdiepingen ligt overal vloerverwarming en -koeling: altijd een constante temperatuur: behaaglijk warm in de herfst & winter, koel in de zomer.

kunst komt hier geweldig tot zijn recht

In de living bevindt zich een separate

‘bar’-pantry.

Genieten van het uitzicht.

In de living is naast het zitgedeelte een heerlijke plek gecreëerd: om te lezen, wat te drinken, ondertussen genietend van de mooie wolkenluchten, de vergezichten, het water, de molen en de ondergaande zon.

De living staat in (open) verbinding met de ruime eetkeuken.

Royaal eetgedeelte.

De perfecte plek voor diners met familie en vrienden.

Hier heeft u een fraai en vér zicht op de IJssel en is er eveneens verbinding met de living.

Met oog voor detail zijn interieur en verlichting op elkaar afgestemd. 

 Super de luxe keuken.

De luxe lichte SieMatic keuken met hoog afwerkingsniveau is fantastisch: met o.a. een granieten keukenblad, extra grote inductiekookplaat (ATAG), veel bergruimte en alle denkbare inbouwapparatuur (Siemens).

De keuken is onderdeel van de royale eetkamer.

6e verdieping.

 Via de fraai ontworpen trap bereikt u de 6e verdieping.

Hier bevinden zich 3 (slaap)kamers, 2 badkamers, separaat toilet, wasruimte en berging, een zgn. ‘vluchtkast’ met extra bergruimte, een zolder/vliering en een fijne werkruimte/study.

De leefruimten zijn voorzien van vloerverwarming en -koeling. 

prachtig lijnenspel.

 Op de verdieping loopt het prachtige lijnenspel door: op de overloop, de vide en in de werkruimte. De bovenverdieping is geheel voorzien van een massief eikenhouten vloer. 

De trap is een ware eyecatcher.

imposant zicht op de living

Op de vide bevindt zich een fijne

werkruimte/study.

Leuk detail: zelfs vanaf de vide is er contact met de IJssel; er is zicht op het wateroppervlak van de rivier.

De ruime vide/overloop biedt ruimte voor het ‘presenteren’ van kunst.

slaapkamer 1 – Masterbedroom.

Gelegen aan de IJsselkant, met 2 luxe vaste kasten en ensuite badkamer.

 LUXE ensuite badkamer.

Met ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel (alles met kranen van Philippe Starck).

Sublieme indeling en hoog afwerkingsniveau. 

(slaap)kamer 2 – ‘de suite’.

 In deze kamer waant u zich in een hotel: deze zeer fraai aangelegde kamer heeft een bed met headboard, een ingebouwd bureau, ladenkast en garderobe. 

(slaap)kamer 3.

Deze kamer is eveneens te gebruiken als logeerkamer of tweede werkkamer.

Deze kamer is eveneens te gebruiken als logeerkamer of werkkamer.

2e badkamer.

Met ruime inloopdouche en dubbele wastafel.

Seperaat (3e) toilet op overloop.

verder op de 6e verdieping.

Wasruimte/berging.

Via berging toegang tot zolder/vliering.

 ‘Vluchtkast’ op de overloop is een extra bergruimte die eveneens toegang geeft tot een trap, die alleen gebruikt wordt in geval van nood. 

entree/vestibule.

 De fraai aangelegde tuin leidt u naar het entreeportaal van het gebouw dat zelf niet al te hoog is. Het gebouw omarmt je als het ware. 

entree penthouse.

 De hal.

Hier bevindt zich een garderobe en is toegang tot het toilet.

Gietvloer

in de hal loopt naadloos over in de living, slechts gescheiden door een glazen wand/deur. 

Buiten.

Extra grote berging.

Deze bevindt zich in de parkeergarage.

De parkeergarage is ook toegankelijk via de centrale hal van het gebouw.

twee eigen parkeerplaatsen.

Het penthouse heeft 2 eigen parkeerplaatsen in de afgesloten parkeergarage van het gebouw. 

 Voor bezoekers zijn er extra parkeerplaatsen gesitueerd voor het gebouw.  

De parkeergarage is ruim opgezet.

omschrijving.

Exclusief dubbel penthouse aan de IJssel in Deventer met internationale allure: door de grootte, het hoge niveau van afwerking en de locatie. Een fantastisch uitzicht op de rivier, de uiterwaarden, de nog werkende molen, met altijd wisselende luchten. En toch op loopafstand van de oude binnenstad van hanzestad Deventer met cultuur, winkels en restaurants. Bovendien volledig gasloos (energielabel A). 

De locatie is geweldig: op deze plek stonden vroeger oude graansilo’s aan de rivier. Daar zijn in 2003 de appartementsgebouwen onder architectuur van Jo Crepain verrezen. De fraai aangelegde tuin leidt u naar het entreeportaal van het gebouw dat zelf niet al te hoog is. Het gebouw omarmt je als het ware.

 De lift brengt u naar de 5e verdieping. De entree in het penthouse brengt u in een andere wereld: het voelt bijna als binnenvaren in een veilige haven… Wat direct opvalt is de lichtinval; door de grote raampartijen wordt het oog direct getrokken naar de rivier en het weidse uitzicht. De hal heeft een garderobe en toegang tot het toilet. De gietvloer in de hal loopt naadloos over in de living, slechts gescheiden door een glazen wand/deur. De living is groots – de hoogte in combinatie met de vide en het schuine dak. Kunst komt er geweldig tot zijn recht. Er is een separate pantry met barkast. Schuifdeuren naar het terras. In de living is naast het zitgedeelte nog een andere plek gecreëerd: om te lezen, wat te drinken, ondertussen genietend van de mooie wolkenluchten, de vergezichten, het water, de molen en de ondergaande zon.

 De woonkamer staat in (open) verbinding met de ruime eetkeuken met een hoogte van 2.70m. De luxe keuken is fantastisch: heeft een granieten keukenblad, extra grote inductiekookplaat (ATAG), alle inbouwapparatuur (van Siemens), hoog afwerkniveau (SieMatic) en is onderdeel van de ruime eetkamer. Vanaf verschillende plekken aan de eettafel heeft u een fraai en vér zicht op de IJssel en is er eveneens verbinding met de living. Met oog voor detail zijn interieur en verlichting op elkaar afgestemd.

 Vervolgens komt u via de fraai ontworpen trap – echt een eyecatcher – op de 6e verdieping:

 Op de verdieping loopt het prachtige lijnenspel door: op de overloop, de vide en in de werkhoek. De bovenverdieping is geheel voorzien van een massief eikenhouten vloer.

 Er zijn 3 (slaap)kamers. Allereerst de master bedroom aan de IJsselkant, met 2 luxe vaste kasten, ensuite badkamer met ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel (alles met kranen van Philippe Starck).

De tweede slaapkamer is te gebruiken als logeerkamer of als werkkamer en maakt – tezamen met de derde slaapkamer – gebruik van een eigen (tweede) badkamer met inloopdouche en dubbele wastafel. Op de overloop zit tevens een derde separaat toilet. In de laatste slaapkamer waant u zich in een hotel: deze zeer fraai ingerichte kamer heeft een bed met headboard, een ingebouwd bureau, ladenkast en garderobe.

 De zogenaamde ‘vluchtkast’ op de overloop is een extra bergruimte die eveneens toegang geeft tot een trap, die alleen gebruikt wordt in geval van nood.

Vervolgens is er een separate ruime wasruimte/berging.

Via de berging heeft u tenslotte toegang tot de vliering/zolderruimte.

Buiten

Het appartement heeft 2 eigen parkeerplaatsen in de afgesloten parkeergarage van het gebouw. De parkeergarage is ruim opgezet. Tevens heeft het appartement een extra grote berging in de parkeergarage, beide toegankelijk via de centrale hal van het gebouw. Voor bezoekers zijn er extra parkeerplaatsen gesitueerd voor het gebouw. De tuin wordt goed onderhouden.

 De Bolwerksplas waar het appartement op uitkijkt is een nieuw uitgegraven nevengeul (hank) van de IJssel, die ontstaan is door realisatie van het project Ruimte voor de Rivier. Het is een overloopgebied. Er mag derhalve niet gerecreëerd (watersport) worden, waardoor rust gegarandeerd is.

 Deventer is een gezellige hanzestad, gelegen aan de A1 en met een treinstation. Het heeft goede voorzieningen: hockeyclub, voetbal, een schaatsbaan, etc., maar ook goede scholen. Deventer heeft veel cultuur: het is boekenstad, heeft het Dickens Festival en meerdere andere kleine festivals. De oude architectuur in de binnenstad is prachtig: het Bergkwartier is volledig gerestaureerd. Er zijn goede restaurants, er is een ruim winkelaanbod en er zijn vele terrassen. In de nabijheid zijn leuke fietstochten te maken, bijv. over de dijk en met het pontje naar Gorssel. Ook zijn er talloze mogelijkheden voor boswandelingen.

Bijzonderheden:

 • aanvaarding: in overleg/voorkeursdatum januari 2023;
 • de woning is gasloos en heeft energielabel A;
 • VVE kosten bedragen EUR 451,81 per maand;
 • een groot deel van de kastenwanden en verlichting hoort bij de woning;
 • ook de Somfy screens en zonwering;
 • de polyurethaan gietvloer is van 2019;
 • op beide verdiepingen ligt overal vloerverwarming en –koeling: altijd een constante temperatuur: behaaglijk warm in de herfst & winter, koel in de zomer.

Vraagprijs: € 1.600.000 k.k.

Aanvaarding in overleg (voorkeursdatum januari 2023)

 

 

KENMERKEN.

 

BOUWJAAR: 2003

OPPERVLAKTEN: 

 • wonen: 250 m2
 • overige inpandige ruimte: 31 m2
 • gebouw gebonden buitenruimte: 14 m2
 • externe bergruimte: 16 m2

BRUTO INHOUD WONING: 989 m3

INDELING: 

 • aantal kamers: 5
 • aantal slaapkamers: 3
 • aantal badkamers: 2
 • aantal woonlagen: 2

ENERGIE:

 • energielabel: A – volledig gasloos
 • verwarming: stadsverwarming/Warmte Koude Opslag
 • isolatie: volledig geïsoleerd

BIJZONDERHEDEN: 

 • exclusief groot dubbel penthouse aan de IJssel met fenomenaal uitzicht
 • hoog niveau van afwerking
 • 2 eigen parkeerplaatsen
 • de hanzestad Deventer op loopafstand; water, weilanden en bossen om de hoek en gezellige dorpen als Gorssel, Twello en Diepenveen op fietsafstand
 • Deventer ligt aan de A1 en beschikt over een station
 • het penthouse heeft energielabel A en is gasloos

KADASTER 

Eigendomssituatie: volle eigendom

Kadastraal bekend: Gemeente Deventer, sectie C, nummers A-70, A-187, A-341 en A-342

 

 

Deze informatie is geheel vrijblijvend t.a.v. de juistheid van de informatie kan door de makelaar geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. 

locatie.

Pothoofd 104 Deventer

plattegronden.

klik op plattegrond voor vergroting

5e verdieping

6e verdieping

berging

heeft u vragen of wilt u deze woning bezichtigen?

Belt u ons of stuur een e-mail

 

logo van der chijs makelaardij

IJsselkade 7 – 7201 HB ZUTPHEN

0575 – 202060