Achter de monumentale voordeur van dit herenhuis met rijke historie, schuilt een fantastisch gerenoveerd

‘design’ – herenhuis uit 1893

Hier ontmoet monumentaal, modern design. Een geraffineerde combinatie van neo-classicistische architectonische elementen met verfijnd tijdloos modern design.

Coehoornsingel 80, Zutphen

Vraagprijs € 1.025.000 k.k.

Verkocht

 

Pure klasse!

Een werkelijk uniek pand in Zutphen in het geliefde Deventerwegkwartier: een herenhuis uit 1893 met een supermoderne achterpui van zwart staal en glas!

Je voelt de passie van de ontwerper.

Alles wat in dit herenhuis is aangepakt, is met smaak en oog voor detail gerenoveerd, met gebruikmaking van de beste materialen.

Stijlvol aangelegde tuin met terrassen en tuinhuis met veranda en berging.

Achter de monumentale voordeur van dit herenhuis met rijke historie, schuilt een fantastisch gerenoveerd

‘design’ – herenhuis uit 1893

Hier ontmoet monumentaal, modern design. Een geraffineerde combinatie van neo-classicistische architectonische elementen met verfijnd tijdloos modern design.

Coehoornsingel 80, Zutphen

Pure klasse! Een werkelijk uniek pand in Zutphen in het geliefde Deventerwegkwartier: een herenhuis uit 1893 met een supermoderne achterpui van zwart staal en glas! Je voelt de passie van de ontwerper. Alles wat in dit herenhuis is aangepakt, is met smaak en oog voor detail gerenoveerd, met gebruikmaking van de beste materialen. Stijlvol aangelegde tuin, terrassen en tuinhuis met veranda en berging.

Vraagprijs € 1.025.000 k.k.

Verkocht

klik op foto om te vergroten

binnen.

BEGANE GROND

Voorname entree.

Via het verdiepte portiek en de monumentale voordeur (paneeldeur met raamrooster) komt u in de ruime hal op de begane grond met originele marmeren vloer, garderobe, toilet en kastruimte.

Living I.

De hal geeft toegang tot de eerste living met houtkachel en schouw van Oud Hollandse handvorm witjes. Aan de achterzijde prachtige lichtinval door de grote nieuwe (stalen) raampartij & vide. Hier is tevens een prettige kantoorruimte gecreëerd, voorzien van origineel venster in de oorspronkelijke buitenmuur.

Living II.

De eerste living wordt met en suite deuren met glas-in-lood gescheiden van de prachtige tweede living/salon, aan de voorzijde van de woning.

De warme tinten van Pure & Original geven de salon een relaxte sfeer.

Monumentale beleving.

De lichte en zonnige salon is zowel statig als cosy en bevindt zich aan de voorzijde van de woning.

De hoge plafonds met ornamenten, de hoge raampartijen, de zorgvuldig gerestaureerde en suite deuren en de antieke schouw maken de monumentale beleving compleet.

Spectaculaire raampartij met prachtige lichtinval en uitzicht.

Aan de achterzijde bevindt zich de vide en de spectaculaire stalen raampartij van waar uitzicht is op de woonkeuken, de tuin met de eeuwenoude Sequoia boom.

Kantoorruimte.

Grenzend aan de living is een royale kantoor/werkruimte gecreëerd, voorzien van origineel venster in de oorspronkelijke buitenmuur.

SOUTERRAIN

Via de industriële stalen trap komt u in het nieuwe, ruime gezellige deel van de woning: de geweldige leefkeuken met gevlinderde betonnen afwerkvloer.

Royale leefkeuken.

Open en gezellig, met een keuken – merk Varenna met marmeren werkbladen – voorzien van alle luxe inbouwapparatuur; een schittende Gaggenau RVS koelkast, vrieslade en ijsblokjesmaker, een spoeleiland, dubbele spoelbak, Quooker.

Oorspronkelijk balkenplafond met dwarsverbindingen en mooie inbouw/vakkenkasten.

Vanuit de keuken zijn resp. het atelier, bijkeuken, bergruimte, separaat toilet en wasruimte bereikbaar. Er is tevens een waskoker die hier (vanaf de slaapverdieping) uitkomt.

De grote vouwdeuren verbinden de leefkeuken met de professioneel aangelegde tuin 

EERSTE VERDIEPING

Via het prachtige trappenhuis komt u op de 1e verdieping, waar 3 slaapkamers zijn, met nieuwe badkamer en separaat toilet.

De (slaap)kamer aan de voorzijde wordt nu gebruikt als studeerkamer/kantoor.

Fantastische ouderslaapkamer met eigen dakterras

De ouderslaapkamer (aan de achterzijde) heeft door de uitbouw een eigen dakterras gekregen.

Nieuwe badkamer.

met terrazzo vloer en vloerverwarming, inloopdouche, vrijstaand bad voor de openslaande deuren en dubbele wastafel.

De tweede grote slaapkamer in op dit moment in  gebruik als (zeer ruime) kasten/kleedkamer

TWEEDE VERDIEPING

De zolderverdieping is getransformeerd tot een volledige verdieping.

Hier bevinden zich twee slaapkamers, badkamer en separaat toilet.

slaapkamer 4.

Ruime kamer met veel licht door dakkapel, deze is gelegen aan de voorzijde van de woning.

slaapkamer 5.

Ruime lichte slaapkamer met aan weerszijden dakramen, deze kamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning.

Tweede badkamer.

en separaat toilet

bUITEN.

Stijlvol aangelegde tuin met terrassen, recent gebouwd tuinhuis met veranda en berging

speelse elementen.

In de tuin zijn speelse hoogte-verschillen aangebracht door het gebruik van “Oud Hollands” (Schellevis) betonelementen.

uitgekiend beplantingsplan.

Het uitgekiende beplantingsplan zorgt dat de tuin het gehele jaar door een ‘beleving’ is. Er zijn mooie volwassen bomen, (rode) beukenhagen, bloeiende vaste planten en siergrassen en zelfs een kleine waterpartij.

Een tuin om in alle privacy te relaxen, te loungen &

buiten te eten.

Achter in de tuin bevindt zich een recent gebouwd tuinhuis met een heerlijke veranda.

Achteringang.

De tuin is ook te bereiken via een  achterom. (ingang “het Zwarte Pad”). Het nieuwe tuinhuis met veranda, fungeert  tevens als schuur/berging met vliering.

Atelier, bijkeuken, wasruimte, berging.

Tenslotte zijn in het souterrain aanwezig: de wasruimte, bijkeuken, toilet, grote vaste kastruimte (waar vroeger de trap zat), technische ruimte, een tweede berging en een atelier.

Het atelier is de enige plek in huis waar de tijd heeft stilgestaan.

Perfecte locatie.

De lommerijke Coehoornsingel is gelegen in het geliefde Deventerwegkwartier.

Dit geweldige herenhuis uit 1893 is gelegen op loopafstand van het station en het gezellige centrum van Hanzestad Zutphen, dichtbij scholen en sportvelden. Langs de prachtige rivier De Berkel loopt u zo de stad uit de natuur in.

Ook aan de gevel zijn de authentieke elementen zorgvuldig bewaard gebleven.

omschrijving.

Modern en monumentaal. Traditioneel en tijdloos design. Pure klasse. Uniek pand in Zutphen in het geliefde Deventerwegkwartier: een herenhuis uit 1893 met een supermoderne achterpui van zwart staal en glas! Je voelt de passie van de ontwerper. Alles wat in dit pand is aangepakt, is met smaak en oog voor detail gerenoveerd, met gebruikmaking van de beste materialen. Plafonds, paneeldeuren en parket, maar ook radiatoren, deurbeslag, dakramen, prachtige nieuwe badkamers en de strakke, maar gezellige nieuwe leefkeuken met spoeleiland. Tenslotte de stijlvol aangelegde tuin met terrassen en het tuinhuis met veranda en berging.

De huidige bewoners hebben de woning grondig verduurzaamd: door volledige isolatie van de gevels en volledige dakisolatie, grotendeels dubbele beglazing en isolatie van vloeren, incl. aanleg van vloerverwarming in de keuken / eetkamer en wandverwarming in de vide. Aangezien het een gemeentelijk monument is, is er geen energielabel nodig.

Het souterrain werd deels uit gegraven waardoor deze nu op gelijke hoogte met de tuin uitkomt. De (door oorlogsschade gehavende) achterpui werd 2,5 meter uitgebouwd en voorzien van een bijna 7 meter hoge stalen pui, zich uitstrekkend over 2 verdiepingen. Daar kwam tevens een open stalen trap, in plaats van de oude kleine inpandige trap naar het souterrain. Al het leidingwerk en elektra is geheel vernieuwd en rijkelijk voorzien in de deze woning.

Iedere verdieping werd aangepakt en met liefde voor de oude details gerenoveerd of in ere hersteld. De zolderverdieping werd getransformeerd tot een volledige verdieping.

Het is een herenhuis met een rijke historie, een monument met neo-classicistische architectonische kenmerken, zoals meer woningen aan deze singel en aan de Rozenhoflaan.

Indeling

Begane grond

Via het verdiepte portiek en de mooie voordeur (paneeldeur met raamrooster) komt u in de ruime hal op de begane grond met marmeren vloer, garderobe, toilet en kastruimte. De hal geeft toegang tot de living (incl. houtkachel met witjes) met aan de achterzijde de grote nieuwe raampartij & vide. Hier is tevens een prettige kantoorruimte gecreëerd, voorzien van origineel venster in de oorspronkelijke buitenmuur. De woonkamer wordt met en suite deuren met glas-in-lood gescheiden van de cosy living aan de voorzijde van het huis, geschilderd in warme tinten en ook mét open haard. Hier ligt overal een eikenhouten vloer in Hongaarse punt gelegd.

Souterrain

Via de stalen trap komt u in het nieuwe, ruime gezellige deel van de woning: de gigantische eetkeuken met gevlinderde betonnen afwerkvloer. Open, licht en gezellig, met een keuken – merk Varenna – voorzien van alle luxe inbouwapparatuur (waaronder een schitterende Gaggenau RVS koelkast, 90cm, met vrieslade en ijsblokjesmaker), een spoeleiland, dubbele spoelbak, Quooker, oorspronkelijk balkenplafond met dwarsverbindingen, mooie inbouw/vakkenkasten, en een waskoker die hier (vanaf de slaapverdieping) uitkomt. Verder zijn in het souterrain aanwezig: de wasruimte, bijkeuken, separaat toilet, grote vaste kastruimte (waar vroeger de trap zat), technische ruimte, een tweede berging en een atelier. Het atelier is de enige plek in huis waar de tijd heeft stilgestaan.

1e verdieping

Via het prachtige trappenhuis komt u op de 1e verdieping, waar 3 slaapkamers zijn, met nieuwe badkamer met terrazzo vloer en vloerverwarming, inloopdouche, vrijstaand bad voor de openslaande deuren en dubbele wastafel. De ouderslaapkamer (aan de achterzijde) heeft door de uitbouw een eigen dakterras gekregen. Op dit moment is de tweede grote slaapkamer in gebruik als (zeer ruime) kastenkamer en de andere 3e slaapkamer op deze verdieping is in gebruik als kantoor. Tenslotte is er een 3e toilet op deze verdieping aanwezig.

2e verdieping

Tenslotte werden op de zolderverdieping 2 grote slaapkamers gemaakt met eigen badkamer, terrazzo vloer en vloerverwarming en een 4e toilet. Het dak werd geïsoleerd, een dakkapel werd aan de voorzijde geplaatst en er kwamen nieuwe dakramen. Het geheel werd in stijl verbouwd met o.a. houten balken in het zicht.

Buiten

Mooi ontworpen en aangelegde tuin, met volwassen beplanting en diverse terrassen. Gunstig gelegen op het westen. Zowel via de grote vouwdeuren in de eetkeuken te bereiken als achterom. Tenslotte werd een nieuw tuinhuis met veranda uit hout opgetrokken en met pannen gedekt, welke tevens fungeert als schuur/berging met vliering.

Van zo’n huis met deze prachtige uitbouw is er maar 1 van!

De huidige bewoners hebben een nieuw “project” gevonden: een woning die ze ook weer met liefde gaan verbouwen… Dat is dan ook precies de reden waarom de leveringsdatum voor deze woning eind 1e kwartaal 2022 ligt.

Bijzonderheden:

 • de woning was te zien in Binnenste Buiten van 15 februari van dit jaar;
 • Attika architekten Amsterdam ontwierp de glazen uitbouw en overige verbouwingen van het huis;
 • gratis parkeren in de straat;
 • gelegen op loopafstand van het station, het gezellige centrum van Hanzestad Zutphen, dichtbij scholen en sportvelden;
 • langs de prachtige rivier De Berkel loopt u zo de stad uit de natuur in.

 

Vraagprijs EUR 1.025.000 k.k.

Aanvaarding in overleg. 

 

 

 

KENMERKEN.

 

BOUWJAAR: 1893, grootschalige renovatie 2017

PERCEEL: 315 m2

OPPERVLAKTEN: 

 • wonen: 265 m2
 • gebouw gebonden buitenruimte: 15 m2
 • externe bergruimte: 14 m2

BRUTO INHOUD WONING: 2.174 m3

INDELING: 

 • aantal kamers: 9
 • aantal slaapkamers: 5
 • aantal badkamers: 2
 • aantal woonlagen: 4

ENERGIE:

 • gemeente monument, derhalve geen energielabel vereist
 • verwarming: via CV ketel Remeha Calenta CW6 (2017), deels vloerverwarming, deels wandverwarming, houtkachels
 • isolatie: dak- en muurisolatie, gedeeltelijk vloerisolatie, grotendeels isolatieglas. 

KADASTER 

Eigendomssituatie: volle eigendom

Kadastraal bekend: Gemeente Zutphen, sectie B, nummer 1171

 

 

Deze informatie is geheel vrijblijvend t.a.v. de juistheid van de informatie kan door de makelaar geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. 

locatie.

Coehoornsingel 80 Zutphen

plattegronden.

klik op plattegrond voor vergroting

BEGANE GROND

2e VERDIEPING

BERGING/VERANDA

EERSTE VERDIEPING

SOUTERRAIN

VERDIEPING BERGING/VERANDA

KADASTRALE KAART

heeft u vragen of wilt u deze woning bezichtigen?

Belt u ons of stuur een e-mail

 

logo van der chijs makelaardij

IJsselkade 7 – 7201 HB ZUTPHEN

0575 – 202060